Inside handler

Inside handler

Det er ingen som har mer informasjon om det som skjer i et selskap en insidere. Ved å følge disse kan du få viktige signaler.

Insidere

Inside handler blir utført av insidere. Insidere er mennesker som jobber i spesielle posisjoner i et selskap. Ved at de innehar disse posisjonene har de ikke bare innsikt i hvordan selskapets drift er, de er også viktige deler av selve driften. Det er selvsagt begrensninger hvordan insidere kan bruke sin eksklusive kunnskap i aksjemarkedet, og det er strenge regler for hvordan de kan kjøpe eller selge aksjer.

aksjeskolen

Rapportering av inside handler

Personer som har insideposisjoner i et selskap er pålagt krav om rapportering av egenhandel. Det vil si at de må gi beskjed når de kjøper eller selger aksjer i eget selskap. At en insider selger aksjer i eget selskap kan være et sterkt signal om at det er ventet svakere utvikling fremover. Men, det er viktig legge vekt på kan her. Mange ganger selges aksjer for å frigjøre kapital til andre prosjekter som hyttebygging, kjøp av bolig eller andre investeringer. Det gjør at det er viktig å undersøke hva motivasjonen til aksjesalget er. Motsatt kan et aksjekjøp i eget selskap av en insider være et sterkt tegn på at utviklingen fremover virker lovende. Det kan gi god avkastning på aksjeinvesteringen.

Få oversikt over inside handler

Finansavisen har en egen innsideporteølje hvor man kjøper og selger aksjer på samme måte som insidere på Oslo Børs gjør. Denne porteføljen har flere ganger slått avkastningen som Oslo Børs har gitt. Her kan du få informasjon om denne investeringsporteføljen. Det er også flere andre måter å få informasjon om insidehandler på. Markets har for eksempel et aksjeanalyse program med gratis realtidskurser, hvor du også får informasjon om inside handler. Ved å følge linken nedenfor kan du laste ned dette programmet gratis:

  • Gå til markets.com
  • Åpne en gratis traderkonto
  • Få tilgang til informasjon om inside handler gratis

NB. Din kapital er i fare.