Valutahandel

Norske selskaper driver ofte med handel i utlandet eller med råvarer som er notert i utenlandsk valuta. På grunn av dette er det mange tradere som følger med på valutakurser. Veien videre derfra til valutahandel er kort.

Valuta

Råvarer er veldig viktig for utviklingen på Oslo Børs, og mange andre børser for den saks skyld. Dermed er også valutakurser noe mange følger med på, for å kunne få et mer presist inntrykk av om kursene er lave eller høye, og om det er kjøps- eller salgsmuligheter i markedet. Valuta er også sterkt påvirket av makronyheter, som de fleste aksjetradere følger med på. Dette har gjort at mange også bruker valuta til å sette sammen en veldiversifisert portefølje.

Valutahandel

Valutahandel kan brukes forskjellige. Det finnes flere grunner til å kjøpe valuta. Dersom du for eksempel vurderer å kjøpe aksjer i Amazon som er notert i USA, vil du bli eksponert mot utviklingen i prisen på USDNOK. Videre kan valuta brukes som et eget handelsinstrument for tradere som søker å utnytte svingninger som oppstår i valutamarkedet. Valuta handles oftest ved bruk av kontrakter som for eksempel CFDer.

Realtidskurser for valuta

Det finnes som nevnt forskjellige grunner til å følge med på valuta i realtidskurser. Dette er noe du kan få tilgang til gratis. Markets er en av de største og beste markedsplassene for valutahandel med CFDer. Når du åpner tradingkonto her får du tilgang til gratis realtidskurser for valuta CFDer.

  • Gå til markets.com
  • Åpne en konto og få gratis realtidskurser

CFD service. 80.6% taper penger.